Boek nu!
06 419 324 64 En flag
huidproblemen

Huidproblemen rondom de overgang

Vrouwen krijgen rondom de menopauze te maken met hormoonschommelingen. De vermindering van Oestrogeen heeft allerlei effecten op het lichaam en op de huid: bijvoorbeeld een afname van de stimulatie van collageen en ceramiden die zorgen voor een soepele huid. Hierdoor kan de huid minder vet en vocht opnemen en wordt zij droger en slapper. Daarnaast kunnen hormoonveranderingen o.a. pigmentvlekken en jeuk veroorzaken. Vochthuishouding op peil brengen

Om je huid gehydrateerd te houden moeten het collageen en de ceramiden, die verantwoordelijk zijn voor de vochtregulatie van de huid, gestimuleerd worden. Dit kan je op natuurlijke manier doen door op je op je eet- en leefgewoonten aanpassen. Aanvullend is er een effectieve behandelingsmogelijkheid met VPL: lichtflitstherapie. Pro-actieve aanpak van huidverslapping en rimpels Om de natuur een handje te helpen kan huidverslapping goed worden tegengegaan met een VPL behandeling. Dit is een lichtflitstherapie waarbij het collageen in de huid door de lichtflitsen gestimuleerd wordt. De huid wordt geactiveerd om zichzelf te herstellen en dit voorkomt dus huidveroudering.

Idealiter zou elke vrouw een VPL behandeling moeten doen in de jaren voorafgaand aan de overgang, omdat de behandeling pro-actief werkt. Maar ook als de huid al symptomen van veroudering laat zien kan een VPL behandeling de huid zichtbaar verbeteren.

Reserveren

  • MM slash DD slash JJJJ