Boek nu!
06 419 324 64 En flag
huidproblemen

Rode en blauwe adertjes, spinnetjes, gesprongen adertjes

Om onze aderen zit een soort ‘netje’ dat de ader in model houdt: de zgn. extracellulaire matrix. Dit is opgebouwd uit collageen en elastine. Als dit verzwakt springt de ader naar het huidoppervlak en wordt zichtbaar. Deze gesprongen haarvaatje vormen ontsierende rode adertjes, meestal op de benen (beenvaatjes) en in het gezicht. Spinnenkopjes (spider naevi) veroorzaken roodheid van de huid, omgeven door ‘pootjes’. Als men op de roodheid drukt verdwijnt deze, want het bloed wordt dan uit de vaatjes geduwd. Zodra men loslaat vullen de vaatjes zich echter weer onmiddellijk.

Spinnenkopjes komen veelal voor in het gezicht. Een spinnenkop ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvat van de huid. De oorzaak hiervan is niet duidelijk. Behandeling van gesprongen adertjes en spinnenkopjes Blauwe of rode adertjes, beenvaatjes en gesprongen haarvaatjes kunnen worden behandeld met Diathermine. Het haarvaatje wordt aangestipt met het apparaat, waarna het niet meer zichtbaar is.

Spinnenkopjes en kleine gesprongen adertjes zeer gericht en effectief behandeld worden met het gespecialiseerde VPL apparaat: de nieuwste techniek op het gebied van huidverjonging en huidverbetering.

Reserveren

  • MM slash DD slash JJJJ